Animatie / explenation video

Animatievideo’s welbekend. We kennen verschillende varianten. Denk hierbij aan:

  • Explenationvideo (beschrijving product en dienst)
  • Social Media shorts (meestal voor een actie)
  • Commercials
  • Whiteboard animaties (valt onder explenation video’s)

In dit overzicht leggen we nadruk op explenationvideo’s.

De keuze tussen gewoon video en een animatie is vrij eenvoudig. Niet tastbare producten en diensten komen het beste uit de verf in een animatie. Je kunt helder en duidelijk vertellen hoe jouw dienst werkt. Denk aan software, HR, financiële dienstverlening, coaching, etc.. Maar het is ook prima in te zetten als lesmateriaal.

De duur van een animatie kan varieren. Gebruik je hem ook als verkooptool? Vraag dan om een ingekorte versie of laat hem maximaal 1 minuut zijn.

De prijs van een animatie is onderhevig aan de lengte van de video, maar ook aan de kwantiteit aan detail. Zo heeft een team van 10 man lopen werken aan de haren van Pocahontas dat wappert in de wind. Het is dan ook belangrijk om van tevoren te weten welke verwachting er ligt.

Bij Comencis werken systematisch met duidelijke stappen. Zo ben jij bij elke stap volledig in controle.

Nog een bijkomend voordeel is dat animatievideo’s eenvoudig in verschillende talen te maken zijn. Kwestie van een andere voice over toepassen en/of ondertiteling aanpassen.

Vraag ons gerust om hulp en advies. We kijken mee naar het marketingverhaal, de toepasbaarheid, jullie huisstijl en het budget.

Ja, ik heb interesse!