Lucia, afscheid met zorg

Voor Lucia Uitvaart & Zorg hebben wij een nieuwe identiteit mogen ontwikkelen. Wij hebben hierbij gekozen voor de kolibrie.

Er zijn veel symbolieken voor de kolibrie.

Geluk:

Er gaan verhalen rond dat als een kolibrie u opzoekt dat het geluk zal brengen. Dit heeft alles te maken met zijn zoektocht naar zogeheten levensnektar.

Aanpassingsvermogen:

De kolibrie is de enige vogel die achterstevoren kan vliegeren. Hij is enorm behendig en kan grote afstanden overbruggen.

Symbool voor energie, oneindigheid en continuteit:

Zijn vleugels slaan wel 100 keer per seconde. De harde werker maakt hiermee een zoemend geluid.

Liefde:

In oude culturen maakten ze liefdesdrankjes van de veren van de kolibrie. Deze zouden magische eigenschappen hebben.

Overig:

Vele inheemse volkeren zien de kolibrie als symbool om snel tot de kern van een zaak te komen. Dit omdat die kleine kolibrie zo snel bij zijn nectar komt, die toch diep in het hart van een bloem verborgen is. De kolibrie staat symbool voor onafhankelijkheid, is moedig, vol vertrouwen en optimistisch. Daarnaast staat hij o.a. voor het verwezenlijken van het onmogelijke, kracht en vrijheid, maar ook voor concentratie, helderheid, overzicht en waarheid.

Animatie

Hoe vertelt u mensen wat u doet en wat u bijzonder maakt in dit vakgebied? Na een sparringsessie hebben we besloten om het verhaal te vertellen d.m.v. een animatie.
Deze animatie wordt verteld vanuit de ogen van een jong meisje dat haar oma verloor. De tekst hebben we laten redigeren en inzingen door een sing en songwriter. Over de animatie zelf waren we het snel eens. Een hippe animatie met poppetjes digitaal getekend zou de boodschap en het gevoel teniet doen.
Daarom hebben we gekozen voor handgetekende schilderijen. Een combinatie van pentekening, aquarel en koffie. Een bijzondere productie voor een bijzonder verhaal.

Ja, ik heb interesse!